onsdag 8 oktober 2008

Höst

Idag gjorde inte jag och barna så mycket på förmiddan. Gubben är hemma och sjuk idag och lär nog bli hemma hela veckan. Han fick hålla lite koll på barna medans jag sprang upp och hängde en tvätt och bäddade rent i barnas sängar. Jag förlängde även Lucas växa säng, det började vara dags för det.

När barnen ätit lunch och jag lagt Molly så klädde jag och Lucas på oss ordentligt och gick ut.

Vårt första mål var att hämta hem en adventsgran. Ja jag vet att det är tidigt men nu slipper man stå där med spettet å svettas för att tjäln har satt sig. Vi gick iaf en bit upp här och hämtade oss en gran. Jag skrattade så gott åt lillgubben. Det är ganska knöligt och bökigt att gå och han ramla stup i kvarten, tillslut när han väl kommit upp igen för typ 38:e gången så säger han "Rackarns" "Märkligt". Man kan ju bara skratta åt honom.
När granen var på plats så lastade vi skottkärran full med ved från vedboden å körde den till huset där vi kastade ner veden i källaren. Körde några kärror sen blev det dags att tända rathögen. 1 torr dagstidning, 1 tändsticka senare så var högen ett minne blott. Äntligen.

Sen krattade vi lite löv och hoppade i lövhögen, mycket trevligt må jag säga.
Soporna behövde bäras ner så då gjorde vi det och hämtade posten. Men inte utan att vi var tvungna att hoppa i alla vattenpölar. Mycket blött må jag säga.
Gick in och fikade lite mellanmål och tittade lite på tv.
Hängde tvätt, bäddade rent i föräldrasängen, laddade tvättmaskin igen. Tömde diskmaskinen och ladda den igen.

Ställde mig och stekte tunnpannkaka idag när gubben ändå inte ska ha någon matlåda.

Mollys Gudmor tillika Faster kom hit och grattade henne i förskott och så fick hon lite pannkaka också. Molly fick jätte mycke saker av henne: Tunika + byxor, Mjukisbyxor, Hängselkjol, Tröja och en mjukis Vovve. Så snällt.

Duschning och nattning av barn, sen var det min tur att blöta mig och här är vi nu...Ett stycke dator, en pop-corn skål och massor med jordgubbssaft, Mums. Snart börjar Grey´s Anatomy så det är bäst att jag avslutar det här.

Kram från Mompa

Inga kommentarer: