söndag 7 december 2008

Härlig vinterdag


Sedan i onsdags har det inte hänt så mycket. Jobbade torsdag, fredag. När jag hämtat barna på Dagis i fredags och kommer hem så var Niklas här. Han hade köpt mössor till barna. Dom fick varsin Modo Hockey mössa. Jätte fina blev dom. När han åkt så dröjed det inte länge förren hans storebror Tobias kom hit och var några timmar. Trevligt. Molly hade en vaken kväll och föll inte till ro förren klockan var över nio. Kricken gick ner till grannarna en sväng och var social med dom. Jag plockade undan här hemma och tog tjuren vid hornen och skurade alla golv nere. Det var på tiden.

I går så åkte jag och Lucas till Långsele och handla efter lunch. Trevligt att åka iväg bara han och jag. Han behöver vara ensam med mamma eller pappa ibland. Hann inte vara hemma så länge förren Mormor och Morfar kom på besök. Dom hämta snus och strumpstickning. Mormor ska sticka strumpor till Lucas. Jag kan men har så svårt för att sticka barnstrumpor. Medan dom var kvar så kom Kokoo hit. Åh så glad Lucas blev. Han drog med sig henne upp så dom skulle bowla. Mormor och Morfar blev inte så länge, dom hade vare i stan och handlat julklappar innan dom kom hit så dom var rätt nöjda med sin dag.
Gårdagskvällen satt jag framför tv:n och titta på Stjärnor på is. Tyckte att Jesper skulle ha vunne men förstod att det var Marcus som skulle ta hem det. Undra va man nu ska hitta på lördagskvällarna framöver?

På förmiddan idag tog jag tag i ännu en sak som blivit åsidosatt. Stryktvätthögen. Nu är den ett minne blott och redo för påfyllning igen...Efter lunch så gick jag och Lucas ut. Först var vi ner med soporna, sedan skotta vi av gården. Tur att det var lätt snö. Fåglarna fick sig mat, vi har haft fullt med domherrar här i dag. Dom är så vackra. Pulsa i snö är också något vi roade oss med. Var upp i skogen och hämta tall och granris till krukan vi brukar ha på bron varje jul. Knutlampan som varit trasig hela hösten byttes ut. Jag bar dit stegen och Kricken kom ut en snabbis och klättra upp och bytte glödlampan. Hade köpt en 11w energilampa så det lyser inte allt för mycket men bra mycke mer än om vi varit utan. Skönt att det blev gjort. Sen körde jag och Lucas 5 kärror ved till källarfönstret. Kricken har kastat in det i kväll. Snöhögarna vi har är inte så höga längre för jag och Lucas har lekt och donat en hel del. Tillslut så fråga jag lillgubben om det inte var dags att gå in å få sig lite mellis och det var han sugen på. När vi kommer in visar det sig att det är över 15 grader kallt. Vi hade aldrig kollat någon temperatur innan vi gick ut och det var nog lika bra det för annars hade vi nog frusit. Men det enda som hade hänt var att vi hade väldigt fina rosiga kinder.
Jag älskar verkligen vintern och som det har varit idag med hög klar luft och en sol som inte orkar lysa på den här sidan sjön, då är det ljuvligt. Lucas sa att det var jätte fint ute. Han gillar också vintern. Såna här dagar önskar jag verkligen att vi skulle ha en skoter så man kan ta sig ut i skogen och bara lulla runt. Det är något jag saknar från när man bodde hemma. Dom där skogsturerna.

På eftermiddan kom Stefan och Madelen hit. Dom hade hjullastarn och drog av vägen våran. Bjöd kvar dom på middag så Madde ställde sig och skala potatis medan jag stekte älgkött. När vi ätit klart så klippte jag Stefan medan Kricken duschade barna i tur och ordning. Madde fick läsa lite böcker med Lucas medan Molly var i badrummet. På tal om Molly så har hon en hemsk snuva. Jag hoppas verkligen att det är bättre i morgon. Jag jobbar tre dagar i rad så det blir långa dagar på Dagis för barna den här veckan. Typiskt att det ska vara den veckan nu.

På onsdag ska vi äta jultallrik på jobbet och ha personalmöte. Kan bli trevligt. Vi skall köpa en trisslott var och lägga i en hög och sen får vi dra en var. Istället för en julklapp för dom pengarna. Inte så tokigt om man skulle vinna.

Nu ska jag göra en duvning i badrummet och städa undan där. Även det något som blivit åsidosatt.

Men på tal om ingenting. Förra söndan när jag jobbade så hade Kricken storgjort det och backat in Audin i garaget. Snacka om att jag blev glad när jag kom hem och fanskapet var borta från gårn. Att det inte behövs mycket för att göra mig glad kanske märks.

4 kommentarer:

Nulla dies sine linea sa...

Ja men han har ju både backat in bilen i garaget OCH bytt utelampan och det kan väl få den mest krävande sambo att smälta som smör. Jag tycker mej se ett visst mönster här. Anneli blev ju helt lyrisk för att hon fick byte batteri i hennes mans traktor. Ni råkar inte ha någon mer kusin undangömd någonstanns????

Monica sa...

Jag har 36 kusiner så det finns gott om oss :) Den äldsta är 76 år tror jag och den yngsta 9 år. Bara att vraka och välja :)

Anneli sa...

Fy sjutton vad du står i och håller på! Här ligger en miljon småbilar över hela vardagsrumnsgolvet och tomtarna har inte kommit längre än att lådorna burits ner till soffan..
Fast i gengäld har vi ju varit på slalompremiär i helgen - bra mycket roligare än att städa, kan jag lova!

Nulla dies sine linea sa...

Det fina erbjudandet får man tacka för. Fast det brukar alltid finnas en hake. 76 lät väl lika för mycket som 9 är för lite. Sen lär en rätt stor andel av kusinerna vara män, och där stöter vi på en begränsning hos undertäcknad, även om jag egentligen skulle behöva en riktig karl. Som tur är lät det där mer skumt än vad är. Anneli kan nog backa upp mej. Nåväl, då återstår bara grädden i kusinskaran och där lär man springa på smärre problem så som sambo, kräsen eller någon annan fånig bortförklarning. Och därvidlag blev det intet kvar. Man får väl nöja sej med att läsa om deras liv i stället.