lördag 14 mars 2009

Melodifestival med Svägerskan

Torsdag jobbade jag heldag i köket. På kvällen gjorde vi inte så mycket. I fredags åkte jag och barna hem till Mamma och Pappa. Kom dit strax före tio. Började med att vi var inne och busade och grejade. Åt lunch och sedan gick vi ut. Lucas sprang som en gasäll till traktorn och Molly gick ner till hundgården och stog och prata med Raija. Morfar starta traktorn och så åkte vi alla fyra i den och körde med snöslungan för det är jätte viktigt tycker Lucas. När vi parkerat den så var det dags för skotern att bekänna färg. Först en tur med Lucas och sedan skulle Molly åka en sväng hon också. När den var undanställd så släppte vi ut Raija och rackarns vilken fart det blev på henne och barna. Hon var jätte duktig och hoppade inte på barna någonting. När vi skulle gå in så gick hon snällt tillbaka in i hundgården. Det trodde inte Pappa att hon skulle göra. Fick oss lite fika innan det var dags att åka hemöver mot Helgum igen. For strax efter två.
När vi kom hem så hade Kricken städat i källaren vilket verkligen behövdes. Vi ska städa ännu mer framöver är det tänkt så att vi kan börja kalka väggarna och måla.

Idag tog vi det lugnt på förmiddan. Jag tvättade kläder och donade på med lite av varje. Typ som att byta åtta (8) bajsblöjor på Molly. När jag lagt Molly efter lunch så åkte jag och Lucas till Långsele och handla. När vi kom hem åt vi Mellis och sedan gick vi ut. Medan jag klädde barna och mig själv så var det strålande sol ute. När vi väl kom ut så hade det börja duggregna. Gick ner med soporna och lekte lite i snöhögen och regnet det bara tilltog. Trist. Har iaf provat barnas nya fleecefodrade galonställ och dom verkar funka. Molly vart så tjejig i sin dress. Lucas dress är hel grön och bara det är juh ett plus enligt honom.

Precis när vi kommit in igen så kom Svärfars och Faster Koko hit. Lucas drog med sig Vikkan upp och Farmor fick mysa med Molly som började vara ganska hungrig. Jag lagade middag som vi sedan bjöd våra gäster på. Mums var det. Alla åt lax och potatis utom Lucas som fick "orv och tis" som han kallade det när han var mindre. Korv och potatis alltså. När kaffet var urdrucket åkte Svärfars hem men Vikkan blev kvar. Klädde på oss och satte Molly i Brio vagnen gav Olja mat och sedan gick vi ut på en liten prommis. Lucas var jätte duktig och höll i vagnen hela tiden (nästan). När vi kom in igen så duschade jag barna, gav Molly kvällsvälling och lade henne. Lucas fick stanna uppe med mig och Vikkan. Har kollat på melodifestivalen och ätit ostbågar och pop-corn. Lucas somna i soffan. Lillsvägerska och J kom förbi en snabbis och lämna igen en batteriladdare och startkablar. Kricken är hos en kompis på lite öldrickning och surrning.
Efter Mellon så åkte Vikkan och jag gav Molly välling, bar upp Lucas och här sitter jag nu. Det var faktiskt en bra Mello i kväll. Lite kul med ettan och tvåan. Men jag som gammal hårdrockare gillade HEAT. Tur att dom inte kom sist iaf.

Mamma och Pappa var bjudna på middag i Junsele i kväll. Dom skulle infinna sig halv fyra hos Faster M. Syskonmiddag. Brollan är ute på galej med grabbarna. Dom skulle visst till Ö-vik. Känns inte kul att ha mest hela familjen ute efter vägarna en kväll som denna. Halt som fasen blev det av det där förbaskade regnet. När Vikkan åkte salta jag bron som fasen. Risk för benbrott annars.

Morgondagen vet jag inget om ännu. Eventuellt är det krovgrillning som gäller, får väl se hur gubben mår och vad det är för väder.

Hör hur sängen ropar efter mig så det är väl bäst att jag lyder.

Jamen just det jag. Datorn krascha juh i fredags. Som tur är lyckades Kricken rädda alla bilder. Efter att ha installerat om allt igen så funkar det aset igen. Vi är inte nöjda med HP, vi skulle ha köpt en DELL och det är vad vi tänker göra bara vi får råd. Den här datorn har bara jäklats. Piss HP rent ut sagt.

Inga kommentarer: