måndag 6 april 2009

Ny vecka, nya tag, nya sjuklingar

Trodde att vi blivit fri magsjukan men icke. I lördags så kräktes Lucas igen så på söndagen fick jag inte jobba för smittorisken (nackdelen med vårdjobb). Igår hade båda barna diarre men bara två gånger var så jag tänkte att nu är det lugnt. Klockan fyra i morse åkte Kricken dit på magsjukan. Hoppas verkligen att Svärfars som vi var hos igår klarar sig.

Annars är det lugnt. Igår sedan barna somnat så röjde jag ur badrummet uppe så nu är det blåst på grejer där inne men betydligt mer i klädrummet. Kunde kasta en hel del rat så det blir mycket till elinsamlingen i år igen. Några grejer som kan åka med grovsoporna också. Skönt. Det ska äntligen komma in ett badkar här i huset igen. Ser med glädje fram emot när Lucas och Molly för första gången får krypa ner i ett bubblande bad. För att inte tala om glädjen som kommer att fullkomligt lysa om dom små liven.

Idag var det tänkt att snickarna skulle komma hit, jag ringde dom strax före sju och tala om hur det låg till här och då ville dom inte komma. Fullt förståeligt. Ringde även Mattläggarn och tala om att köksmattan jag valt inte föll herrn i huset i smaken så att vi måste komma ner och kolla igen vilken vi ska ha. Tur att jag ringde för han hade tänkt komma hit idag och mäta och kolla vad som ska göras. Vi hade bestämt att vi skulle åka ner idag när Kricken sluta jobba men det sket sig juh nu.

Barna och jag har varit ute och grejat lite nu på morgonen. Jag har lagat brotrappan som gick sönder mellan Jul och Nyår. Barna tyckte att det var superkul att se mamma såga och spika. Lovade bägge två riktiga hammare till sommaren så att dom kan hjälpa oss att renovera.

Funderar på att byta gardiner i köket idag så vi får lite påskkänsla. Känns iofs som överkurs iom att köket ska rivas ut efter påsk men då har man iaf lite fint över helgen. Ska ta badrummet också tänkte jag. Har inte städat där sedan det revs upp och även om det är upprivet och ser för jäkligt ut så kan väl golvet (det som är kvar) och allt det andra få vara rent.

Är jätte avis på Mamma och Pappa, dom åkte upp till Sjöberg igår så nu är dom i paradiset. Vill så hemskt gärna också åka upp men som det ser ut i plånboken är det en omöjlighet. Vi har som det vi lägger varje korvöre på nu. Nu när jag inte får jobba i morgon heller pga att Kricken är sjuk så blir det lite skralt i kassan. Men drömma om att vara i Sjöberg kostar iaf inget å det är precis vad jag gör hela dagarna.

Efter att praktiskt taget ha växt fast i sin bädd nu över vintern så ser vi inte alls till Balder något nu. Han ska bara vara ute. Kan jag förstå för i vinter har det inte varit något kattväder. Helst inte för en stackare med lång tjock päls. Det måste juh vara skönt för honom att äntligen kunna börja vara ute igen. Nu är han bara inne för att äta och sedan vill han gå ut igen. Vi funderar på att sätta in en kattlucka i källarn till sommaren, får se hur det blir med det.

Nu ska jag börja med lunchen så vi får nån mat i magen. Sedan ska jag göra kalops så vi får någon middag idag. Sen blir det fönstrena i köket och gardinbyte känner jag. Toan ska tas den med. Full dag med andra ord.

Inga kommentarer: